המטרה: לא לשלם עמלת דמי כרטיס אשראי.
קהל היעד: אנשים שרואים בפירוט החודשי של כרטיס האשראי עמלה על הכרטיס ורוצים להיפטר ממנה.
האמצעי: כרטיס אשראי שמשוייך למועדון או כרטיס חוץ בנקאי ללא עמלות.
האם אתם משלמים תשלום חודשי לחברת האשראי? בדיקה מהירה בפירוט החיובים של החודשים האחרונים תספק לכם את התשובה.
אתחיל מהקדמה קצרה כדי שתבינו את הכוח שיש לכם בידיים ובארנק. חברות האשראי עושות את הכסף הגדול לא מהתשלום החודשי שלכם אלא דרך עמלת הסליקה שמשלם בית העסק על כל גיהוץ.
עסקים גדולים מקבלים תנאים יותר טובים מעסקים קטנים והממוצע הוא סביב האחוז. כלומר, על כל 100 ש"ח שגיהצתם, חברת האשראי מקבלת בערך שקל מבית העסק. אם ריכזתם את התשלומים שלכם שיתבצעו דרך כרטיס האשראי, לא שווה להם לוותר עליכם.
מרבה כרטיסים מרבה עמלה
יש אנשים שברגע שהם פותחים את הארנק, רואים אצלם אוסף של כרטיסי אשראי בכל הצבעים. לא ברור לי איך הם מצליחים לעקוב אחרי כל התשלומים בכרטיסים ולפי מה מחליטים בכל פעם באיזה כרטיס אשראי להשתמש.
אם יש לכם יותר מכרטיס אשראי אחד, נסו לחשוב פעמיים אם יש לזה סיבה הגיונית או שסתם נכנעתם לפקידה בבנק או לאיש המכירות בסופר שהציעו לכם כרטיס מועדון בחינם (לשנה הראשונה). יכול להיות גם שאתם משלמים הרבה פעמים דמי כרטיס וחבל על הכסף.
אם אתם לא משלמים בכלל דמי כרטיס אשראי, ברכותיי, תמשיכו לבדוק את הפירוט החודשי כרגיל. אם אתם כן משלמים, בשביל זה אני כאן, כדי לעשות לכם סדר בארנק ובכיס.
צעיר, חייל סטודנט – כמו בפתיחת חשבון בנק, מילות הקסם עובדות גם כאן. פשוט להגיד "אני חייל" או "אני סטודנט" ולבקש פטור מדמי כרטיס.
לכל השאר, הנה רשימה של כרטיסי אשראי חוץ בנקאיים שאפשר לקבל בחינם ולא משנה באיזה בנק אתם.
כרטיסי אשראי עם פטור קבוע מעמלת דמי כרטיס
לאומי קארד FREE – כרטיס אשראי חינמי שזמין ללקוחות כל הבנקים ללא עמלת דמי כרטיס.
לאומי קארד executive – נותן הטבות צרכנות ומגוון הנחות אבל זמין רק למקומות עבודה שבהסכם. (לרשימת הארגונים)
בהצדעה – למחזיקי תעודת משרת מילואים פעיל בתוקף ולמשתחררים בכבוד משירות סדיר בצה"ל.
קלאב 50 – לבני 50 פלוס.
מועדון הוט – לחברי הסתדרות ההנדסאים והטכנאים בישראל, חברי הסתדרות האקדמאים במדעי החברה והרוח (המח"ר), חברי הסתדרות/לשכת המהנדסים וחברי איגוד העובדים הסוציאליים בישראל. אפשר לצרף בני זוג וילדים מעל גיל 21. יש הנחות במגוון חנויות במועד החיוב.
הייטק זון – לעובדי הייטק ובני זוגם.
מועדון טוב – לעובדי המדינה.
לאומי קארד תמורה – לחברי ארגון המורים.
אשמורת 360 – לציבור המורים ולסטודנטים להוראה.
לאומי קארד TAU – מיועד לכל האוכלוסיות הקשורות לאוניברסיטת תל אביב: סטודנטים, סגל, מתרגלים, עובדים, בוגרים, גמלאים ובני זוגם.
לאומי קארד UNIQ – מיועד לכל האוכלוסיות הקשורות למכללה למינהל: סטודנטים, סגל, מתרגלים, עובדים, בוגרים, גמלאים ובני זוגם.
בנוסף, יש כרטיסים פטורים של לשכת עורכי הדין וגם לשכת רואי החשבון.
אם אתם קונים הרבה באחת מהרשתות הבאות, יש גם כמה כרטיסים שנותנים הנחות ברשתות המנפיקות ולפעמים גם הטבה כספית לקנייה ברשת.
כרטיסי אשראי עם פטור מעמלות לשנתיים
רמי לוי, ויקטורי, מחסני השוק והיפר כהן.
כרטיסי אשראי עם פטור מעמלות לשנה
שופרסל, מולטי עזריאלי, יש, זול ובגדול, מגה ספורט.
שימו לב שהפטור הוא בין שנה לשנתיים. בסוף תקופת ההטבה תבקשו להאריך את הפטור. אם יראו שהכרטיס פעיל, רוב הסיכויים שיכבדו את הבקשה. אם לא יכבדו, זה הזמן לעבור לכרטיס חדש ולבטל את הקודם. בנוסף, אם אתם נוהגים לקנות באינטרנט מאתרים בחו"ל, בדקו שהכרטיס הוא בינלאומי כי חלק מהכרטיסים עובדים רק בבתי עסק בארץ.
אז איך מבטלים עמלת דמי כרטיס אשראי?
1. מבטלים כרטיסי אשראי מיותרים ומרכזים את כל הפעולות בכרטיס אשראי אחד.
2. מעבירים הוראות קבע בנקאיות לכרטיס האשראי. כך תבצעו פחות פעולות בערוץ ישיר וגם תגדילו את כוח המיקוח שלכם.
3. עוברים על רשימת הכרטיסים הפטורים מעמלות ובוחרים את הכרטיס שהכי מתאים לכם.
4. דורשים מהבנק לבטל את העמלה כי קיבלתם הצעה לכרטיס פטור מעמלות. למשל: "שלום דוד, בתור מהנדס קיבלתי הצעה לעשות כרטיס של מועדון הוט פטור מעמלות. האם תוכל לתת לי פטור מעמלות על הכרטיס שלי או שאבטל אותו ואעבור לכרטיס של הוט?" (במקרה הזה שייכו לי את הכרטיס הקיים למועדון הוט והפסקתי לשלם עליו)
5. קיבלתם פטור מעמלת דמי כרטיס? יופי, הצלחנו. לא קיבלתם? ממשיכים הלאה.
6. מצטרפים לכרטיס חדש ומעבירים אליו את כל הוראות הקבע.
7. מבטלים את הכרטיס הישן והיקר וגוזרים אותו. בפעם הבאה שתבקשו משהו מהבנק, יקחו אתכם יותר ברצינות.
ברוב הכרטיסים אפשר לצרף בני זוג. למשל מהנדסים ובני זוגם, מורים ובני זוגם, הייטקיסטים ובני זוגם… זה נותן לכם הרבה אפשרויות בחירה. ואם אתם לא שייכים לאף קבוצה, תמיד אפשר לבחור בכרטיס לאומי קארד FREE.
רק 2 הערות קטנות על כאלה שכנראה לא כדאי להם להחליף כרטיס:
1. אנשים שמבלים הרבה בקולנוע עם הטבת 1+1. תבדקו שבכרטיס החדש קיימת הטבה כזו.
2. מי שמחזיק חשבון מט"ח ומבצע רכישות במט"ח. אתם עלולים לגלות שכרטיס חוץ בנקאי מחייב אתכם בשקלים וחבל על ההמרה.
אבל גם אם אתם מבלים הרבה בקולנוע או מחזיקים בחשבון מט"ח, תמיד כדאי לבקש פטור מעמלת דמי כרטיס ולספר שקיבלתם הצעה לכרטיס אשראי ללא עמלות.
לסיכום, יש הרבה כרטיסי אשראי חינמיים בים. רק צריך לבחור אחד מתאים ולדרוש מהבנק פטור מלא מדמי כרטיס אשראי או שתעברו לכרטיס חדש ותבטלו את הכרטיס של הבנק.
ללאומי קארד FREE יש תנאי הצטרפות אבסורדי – הם דורשים שיהיה כרטיס אשראי ישראלי נוסף בתוקף בכדי להנפיק את כרטיס FREE !!! אז זה הופך להיות ללא אקטואלי, כי אם כבר יש כרטיס אחד אזי עדיף לדרוש לבטל בו את העמלות ואז כבר אין צורך בכרטיס הFREE…
יהיה קשה לבטל את העמלות בכרטיס הקיים. אבל אפשר להזמין כרטיס חינמי ואחרי שמעבירים אליו את כל הוראות הקבע לבטל את הכרטיס הישן.
התנאי הזה קיים עבור כל וכרטיסי אשראי החוץ בנקאים. אבל לפי דעתי אין מניע לבטל את הכרטיס האשראי הישן אחרי שיש לך את החדש החוץ בנקאי.
השאלה היא אם הם לא יידרשו באיזשהו שלב בתקופה שיהיה לי את הFree לאמת שוב שיש לי כרטיס אשראי נוסף, כמו למשל בחידוש הכרטיס שנגמר לו תוקף…
לא חושב שיבקשו אבל אתה יכול ליתר ביטחון לשאול כשתזמין את הכרטיס.
יורי, לאומי כארד, מנפיקה כרטיס פרי, לא דורשת בחידושים להציג כרטיס נוסף קיים, מנסיון. החידוש נעשה באופן אוטומטי. כך שלאחר שקיבלת את הכרטיס, אתה יכול לבטל את כל השאר.
כל הקונספט של הכרטיס הוא שאין חובות ואין זכויות. כלומר הם לא מחייבים דמי כרטיס / מועדון וכדו', והם גם לא נותנים הנחות בחנויות, תדלוק וכו'.
כרטיס הפרי יכול להיות מונפק בתצורה רגילה או בכרטיס "זהב", אם היה לך כרטיס זהב לפני כן. עד היום אין לי מושג מה זה נותן כרטיס זהב תחת free, מכיוון שממילא אין עמלות מצד אחד, ומצד שני גם אין הנחות ומבצעים בכרטיס, ובשניהם ניתן לבצע עסקה בחו"ל.
תודה רבה לייק
כרטיס זהב נותן ריבית בשיעור נמוך יותר בהסדרי האשראי בכרטיס לעומת כרטיס בינ"ל רגיל.
מה התעודת זהות של הכרטיס
יש כרטיס אשראי נטען מומלץ?
מחפש להתחל לעבוד רק עם כזה, בלי חשבון בנק.
להפקיד אליו משכורת, להעביר ולקבל תשלומים בביט ולעשות קניות בעיקר בארץ.
גם בבנק הדואר זה עובד? לדוג' הכרטיס של רמי לוי? והאם אין עמלות בכלל גם במשיכה בכספומטים ותשלום חדשי?